Waarom ik in de natuur coach

Mensen komen met vragen omdat ze vastgelopen zijn in hun dagelijks leven.
Vastgelopen in hun werk, privé of gewoon met of in zichzelf.

Samen met hen mag ik dan de weg naar de antwoorden gaan. Vaak doen we dat aan tafel in mijn eigen praktijkruimte, bij de werkgever of bij de cliënt thuis. Maar steeds vaker gaan we de natuur in.

Al lopende praten en oefenen.

Dat maakt het al minder spannend; naast elkaar voortgaand in plaats van tegenover elkaar zittend en elkaar aankijkend iets besprekend.

Het mooie van al lopende coachen in de natuur is dat er legio mogelijkheden langskomen om iets te verwoorden, te spiegelen of om iets te voelen. Dat gaat op voor de coachee maar ook voor mij als coach.

Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat buiten coachen maakt dat je loskomt van de omgeving waar je dagelijks in (vast) zit. En daarbij: je wordt letterlijk in beweging gezet!

Het is wetenschappelijk bewezen dat een wandeling in de natuur beter voor je is dan, bijvoorbeeld, een middag shoppen in de stad. Onderzoekers van de Universiteit Leiden deden, onder leiding van psycholoog Henk Staats, onderzoek naar de ‘restoratieve waarde’ van leefomgevingen. Dat is de mate waarin een omgeving bijdraagt aan psychisch herstel na stress of geestelijke vermoeidheid. Uit dat onderzoek is gebleken dat herstellen van stress beter gaat in een landelijke en natuurlijke omgeving. Hier kun je een artikel over dit onderzoek lezen.

In de natuur zijn zorgt ervoor dat je bloeddruk, hartslagvariatie, bloedsuiker, cholesterol en cortisol verlagen en kan daarmee bijdragen aan vermindering van ziekten.
Buitenzijn geeft je meer positieve gevoelens; het vermindert gevoelens van woede, depressie en angst. En wat mooi is: deze effecten treden direct op, zélfs als het slecht weer is. Waarmee je dan kunt zeggen dat ‘slecht weer’ niet bestaat

Hier vind je bovenstaande mooie Infographic: Natuur is gezond.

Wil jij eens tijdens een wandeling de mogelijkheden van wandelcoaching bespreken?

Klik hier voor een, vrijblijvende, afspraak.