Veelgestelde vragen

Is coaching geschikt voor iedereen?

Coaching is voor iedereen die zich wil ontwikkelen, die doelen wil bereiken. Het is voor iedereen die (onder begeleiding) naar zichzelf durft te kijken.
Mijn praktijk is toegankelijk voor alle mensen ongeacht geloof, cultuur, seksuele geaardheid en nationaliteit.

Wat kost het om door jou gecoacht te worden?

Dit hangt af van wat jouw vraag is en wat je wilt gaan bereiken. Veel cliënten hebben aan vijf sessies al genoeg, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Dat kan zijn omdat je klachten hebt als angst, spanning, somberheid. Maar zeker ook als je te maken hebt met grote veranderingen in je leven, zoals een scheiding, verlies, ziekte of ontslag.

Hier lees je er meer over

Kan ik die kosten ergens vergoed krijgen?

Coaching en counseling worden meestal niet vergoed door je zorgverzekering.
Steeds meer werkgevers zijn bereid om de kosten van coaching te betalen.
Krijg je geen vergoeding van je werkgever? Particulieren kunnen de kosten wel als scholingskosten aftrekken van de inkomstenbelasting (let op je drempel). Let op: Je coachingstraject moet dan wel gericht zijn op verandering van je positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie.

Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.

Hier kun je er meer over lezen

Waar is jouw praktijkruimte?

Je vindt mijn praktijkruimte in De Pleinen in Hoofddorp. Er is voldoende gratis parkeerruimte.

Kunnen de gesprekken ook ergens anders plaatsvinden?

De gesprekken vinden in principe plaats in mijn praktijkkamer in Hoofddorp.
In overleg is het ook mogelijk een coachtraject op een andere locatie (o.a. Amsterdam, Utrecht, den Haag) te volgen. 
Afhankelijk van de locatie worden de kosten voor de huur, reistijd en reiskosten (€ 0,19 per km, inclusief 21 % BTW) in rekening gebracht. 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Coaching zet je in voor het veranderen van gedrag naar de toekomst en voor een hulpvraag die gaat over ‘het nu’ en je toekomst. Het volgen van therapie is geschikt als je trauma’s uit je verleden wilt verwerken. Toch kun je met trauma’s uit je verleden, ook als je ze niet helemaal verwerkt hebt, best voor coaching in aanmerking komen. Daarbij is het belangrijk dat je aan maar duidelijk met je coach afspreekt dat voor het verwerken van die traumatische ervaringen een (jouw?) therapeut de beste begeleider is.

Jij bent christelijk. Ga je mij bekeren?

Je hoeft geen christen te zijn om door mij gecoacht te worden! De helft van mijn cliënten heeft geen christelijke geloofsovertuiging.
Mijn praktijk is toegankelijk voor alle mensen ongeacht geloof, cultuur, seksuele geaardheid en nationaliteit.
Ik respecteer ieders eigen overtuiging en zal mijn geloofsovertuiging en andere overtuigingen niet ongevraagd in de gesprekken aan de orde brengen. Het gaat namelijk om jou, niet om mij.
Ik weet uit ervaring dat het zeer waardevol kan zijn om jouw levensovertuiging deel te laten zijn van de gesprekken. Je zult begrijpen dat ik daarvoor open sta.
Echter, óf en hoe dat in de gesprekken aan de orde komt is aan jou.
Ik leef en werk vanuit mijn levende, christelijke levensovertuiging en mijn band met God, welke ik ook betrek bij de voorbereiding van mijn gesprekken.
Ik veroordeel niet, maar luister en vraag. Ik help jou inzicht te krijgen in je eigen vragen en behoeften en help je op weg naar jouw antwoorden.

Kan ik ook online gecoacht worden?

Ja, dat kan. Via een Zoom-meeting (beeld en beluid) kunnen we met elkaar praten.

Een ‘meeting’ aanmaken is eenvoudig, direct of via een agenda-uitnodiging. Elke meeting krijgt een uniek nummer en een pincode (= het wachtwoord). Als deelnemer hoef je geen Zoom-account te hebben.

Je opent je Zoom-app of gaat naar https://zoom.us/join. Daar vul je het meetingnummer in en de pincode die je krijgt van de organisator. Je zit dan direct in het gesprek. Als je meedoet via de pc wordt er wel (eenmalig) software geinstalleerd op je computer.