Is coaching geschikt voor iedereen?
Mijn praktijk is toegankelijk voor alle mensen ongeacht geloof, cultuur, seksuele geaardheid en nationaliteit.
Wat kost het om door jou gecoacht te worden?
Dit hangt af van wat jouw vraag is en wat je wilt gaan bereiken. Veel cliënten hebben aan vijf sessies al genoeg, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Dat kan zijn omdat je klachten hebt als angst, spanning, somberheid. Maar zeker ook als je te maken hebt met grote veranderingen in je leven, zoals een scheiding, verlies, ziekte of ontslag.
Kan ik die kosten ergens vergoed krijgen?
Coaching en counseling worden meestal niet vergoed door je zorgverzekering.
Steeds meer werkgevers zijn bereid om de kosten van coaching te betalen.
Krijg je geen vergoeding van je werkgever? Particulieren kunnen de kosten wel als scholingskosten aftrekken van de inkomstenbelasting (let op je drempel). Let op: Je coachingstraject moet dan wel gericht zijn op verandering van je positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie.
Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.
Waar is jouw praktijkruimte?
Je vindt mijn praktijkruimte in De Pleinen in Hoofddorp. Er is voldoende gratis parkeerruimte.
Kunnen de gesprekken ook ergens anders plaatsvinden?
Wat is het verschil tussen coaching en therapie?
Coaching zet je in voor het veranderen van gedrag naar de toekomst en voor een hulpvraag die gaat over ‘het nu’ en je toekomst. Het volgen van therapie is geschikt als je trauma’s uit je verleden wilt verwerken. Toch kun je met trauma’s uit je verleden, ook als je ze niet helemaal verwerkt hebt, best voor coaching in aanmerking komen. Daarbij is het belangrijk dat je aan maar duidelijk met je coach afspreekt dat voor het verwerken van die traumatische ervaringen een (jouw?) therapeut de beste begeleider is.
Jij bent christelijk. Ga je mij bekeren?
Mijn praktijk is toegankelijk voor alle mensen ongeacht geloof, cultuur, seksuele geaardheid en nationaliteit.
Echter, óf en hoe dat in de gesprekken aan de orde komt is aan jou.
Kan ik ook online gecoacht worden?
Ja, dat kan. Via een Zoom-meeting (beeld en beluid) kunnen we met elkaar praten.
Een ‘meeting’ aanmaken is eenvoudig, direct of via een agenda-uitnodiging. Elke meeting krijgt een uniek nummer en een pincode (= het wachtwoord). Als deelnemer hoef je geen Zoom-account te hebben.
Je opent je Zoom-app of gaat naar https://zoom.us/join. Daar vul je het meetingnummer in en de pincode die je krijgt van de organisator. Je zit dan direct in het gesprek. Als je meedoet via de pc wordt er wel (eenmalig) software geinstalleerd op je computer.