Veelgestelde vragen

Is coaching geschikt voor iedereen?

Coaching is voor iedereen die zich wil ontwikkelen, die doelen wil bereiken. Het is voor iedereen die (onder begeleiding) naar zichzelf durft te kijken.

Wat kost het om door jou gecoacht te worden?

Dit hangt af van wat jouw vraag is en wat je wilt gaan bereiken. Veel cliënten hebben aan vijf sessies al genoeg, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Dat kan zijn omdat je klachten hebt als angst, spanning, somberheid. Maar zeker ook als je te maken hebt met grote veranderingen in je leven, zoals een scheiding, verlies, ziekte of ontslag.

Hier lees je er meer over

Kan ik die kosten ergens vergoed krijgen?

Coaching en counseling worden meestal niet vergoed door je zorgverzekering.
Steeds meer werkgevers zijn bereid om de kosten van coaching te betalen.
Krijg je geen vergoeding van je werkgever? Particulieren kunnen de kosten wel als scholingskosten aftrekken van de inkomstenbelasting (let op je drempel). Let op: Je coachingstraject moet dan wel gericht zijn op verandering van je positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Op de site van de Belastingdienst vind je meer informatie.

Zelfstandig ondernemers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.

Hier kun je er meer over lezen

Waar is jouw praktijkruimte?

Je vindt mijn praktijkruimte aan Bolivar 32, 2134 BA Hoofddorp. Er is voldoende gratis parkeerruimte.

Kunnen de gesprekken ook ergens anders plaatsvinden?

De gesprekken vinden in principe plaats in mijn praktijkkamer in Hoofddorp of Haarlem-Oost (alleen overdag).
In overleg is het ook mogelijk een coachtraject op een andere locatie te volgen. 
Afhankelijk van de locatie worden de kosten voor de huur, reistijd en reiskosten (€ 0,19 per km, inclusief 21 % BTW) in rekening gebracht. Dit spreken we in goed overleg van te voren af.

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Coaching zet je in voor het veranderen van gedrag naar de toekomst en voor een hulpvraag die gaat over ‘het nu’ en je toekomst. Het volgen van therapie is geschikt als je trauma’s uit je verleden wilt verwerken. Toch kun je met trauma’s uit je verleden, ook als je ze niet helemaal verwerkt hebt, best voor coaching in aanmerking komen. Daarbij is het belangrijk dat je aan maar duidelijk met je coach afspreekt dat voor het verwerken van die traumatische ervaringen een (jouw?) therapeut de beste begeleider is.

Jij bent christelijk coach. Ga je mij bekeren?

Ik leef en werk vanuit mijn christelijke levensovertuiging welke ik ook betrek bij de voorbereiding van mijn gesprekken. Ik veroordeel niet, maar luister en vraag. Ik help jou inzicht te krijgen in je eigen vragen en behoeften en help je op weg naar jouw antwoorden.
Ik respecteer ieders eigen overtuiging en zal mijn overtuiging niet in de gesprekken aan de orde brengen, of jij moet er bewust om vragen. Het gaat namelijk om jou, niet om mij.
Ik weet dat het zeer waardevol kan zijn om jouw eigen levensovertuiging deel te laten zijn van de gesprekken. Je zult begrijpen dat ik daarvoor open sta; óf en hoe dat in de gesprekken aan de orde komt bespreken we dan samen.

Is er extra software, apparatuur of training nodig om gebruik te kunnen maken van Pluform?

Nee, het platform ‘Pluform’ is volledig webbased en is overal waar een computer met internet beschikbaar is toegankelijk zonder dat daarvoor extra software of speciale instellingen benodigd zijn. Ook is Pluform zeer gebruiksvriendelijk. Er zijn verschillende handleidingen beschikbaar met uitgebreide beschrijvingen van de verschillende mogelijkheden en functies.

Kost het mij extra geld om hiervan gebruik te maken?

Nee, het gebruik van dit coachingsplatform is bij de prijs inbegrepen.

Hoe zit het met mijn privacy?

Zowel Middelpunt Coaching als Pluform hechten zeer veel waarde aan de privacy van onze gebruikers. Om deze reden worden er geen gegevens van gebruikers gedeeld met derden (tenzij wettelijk anders bepaald), ook niet via externe software zoals Google Statistics. Klik hier voor het volledige Privacy en Security Beleid van Pluform, en hier voor het privacystatement van Middelpunt Coaching.

Hoe is de online communicatie beveiligd?

Pluform maakt gebruik van een uitgebreide vorm van SSL, te weten SSL Extended Validation. Eén van de zichtbare eigenschappen van dit Extended Validation SSL Certificaat is dat de adresbalk van bijvoorbeeld Internet Explorer 7 en hoger groen kleurt (zie ook boven in de adresbalk van deze website). Dit houdt in dat de identiteit van de eigenaar van de website welke in het SSL Certificaat vermeld staat is gevalideerd is door middel van de zeer strenge Extended Validation richtlijnen.

Wie heeft toegang tot Pluform en hoe wordt het afgeschermd?

Alleen gebruikers met een gebruikersnaam en een wachtwoord en (optioneel) een SMS-code (twee-staps verificatie) hebben toegang tot Pluform. De coach kan enkel de profielen van de eigen cliënten bekijken. Cliënten kunnen elkaars profielen niet bekijken. Standaard worden er geen persoonlijke adres-, telefoon- of mailgegevens zichtbaar gemaakt.

Waar, hoe en hoe lang worden gegevens bewaard?

De gegevens die binnen Pluform worden opgeslagen worden bewaard in Nederland op servers van de gecertificeerde datacenters van True. Hierdoor is de strenge Nederlands wetgeving van toepassing en blijven de gegeven buiten de invloed sfeer van de Amerikaanse ‘Patriot Act’. De gegevens worden zowel versleuteld verzonden naar de servers van True als wel gecodeerd opgeslagen op deze servers. De gegevens worden bewaard gedurende licentieperiode en tot maximaal twee jaar daarna. Een gebruiker kan tevens zijn eigen gegevens verwijderen.

Zijn de functies binnen Pluform altijd beschikbaar?

In principe zijn de verschillende functies 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk. Er is uiteraard een afhankelijkheid van de beschikbaarheid van het internet.

Ik ben mijn wachtwoord/gebruikersnaam kwijt/vergeten, wat nu?

Klik hier: Wachtwoord vergeten, om een nieuw wachtwoord aan te vragen. U ontvangt vervolgens een e-mail met een link naar uw account. Deze link is eenmalig te gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen. Tip: uit veiligheidsoverwegingen is het wachtwoord niet zichtbaar in het profiel. Bij invoer van een nieuw wachtwoord verschijnen er enkel sterren (net als bij een pincode) en na het opslaan van het nieuwe wachtwoord zal het invoerscherm weer leeg zijn.

© Copyright 2020 - middelpuntcoaching.nl