Enkele blog

Mevrouw L. te H.

Sociaal werker

“Ik heb door de coaching gemerkt dat ik, door mijn gevoel van niet goed genoeg te zijn te bedekken, mezelf gedraag als iemand die nergens mee zit en van alles kan.
Ik vind het vooral interessant dat ik mezelf nu realiseer dat het denken over mezelf (met dit te weten) minder ingewikkeld is dan ik dacht dat het zou zijn!

Ik heb geleerd dat het niet erg is om dingen (nog) niet te kunnen; vooral ook omdat ik hou van leren en dus graag nieuwe dingen leer. En ik vind het leuk om mezelf te verbeteren, op welke manier dan ook. Ik heb deze dingen geleerd door samen met Jan te kijken naar mijn frustraties, vragen en emoties en te onderzoeken wat eraan ten grondslag zou kunnen liggen.

Voor een deel heeft het te maken met mijn (mindere) zelfvertrouwen. Gelukkig leer ik steeds beter om feitelijkheden over mezelf te accepteren zonder mezelf daarvoor te veroordelen. Ook zonder dit te verbergen voor anderen én mezelf 😉
Ik heb gemerkt dat het goed is om de sterke en zwakke punten van mezelf te kennen en te getuigen van zelfinzicht.

Jan confronteert mij met mezelf zonder dat ik me aangevallen voel. Ik ben geneigd om meer waarde te hechten aan de mening van de ander dan aan mijn eigen mening. Jan heeft me laten inzien dat dat vaak niet nodig is.
Jan stelt me vragen die ik mee kan nemen, zoals: Hoeveel waarde hecht je aan jouw innerlijke dialoog?”

Terug

Opmerkingen (0)