Enkele blog

Marleen Kousbroek (46)

Zijn mijn doelstellingen behaald?
Ja.
Er is door mijn coachingstraject veel veranderd in mijn denken. Ik hou minder rekening met de verwachtingen waarvan ik denk dat anderen die hebben (vaak wist ik niet eens zeker of ze bepaalde verwachtingen hebben). Ik geef anderen meer ruimte om te zijn en doen zoals het bij hen past en geef mijzelf ook meer die ruimte. Mijn gedachten zijn meer gericht op het heden (proces) dan de toekomst waarin ik doelen behaald wil hebben. Overtuigingen die verzwakt waren, zijn bekrachtigd en dat helpt om juiste keuzes te maken.

Kan ik met het resultaat verder en wat heb ik er in de praktijk aan?
Er is rust en ruimte in mijn denken/leven gekomen. Door betere communicatie zijn een aantal relaties verbeterd en dit geeft meer harmonie en minder spanning. Ik zorg fysiek en mentaal beter voor mezelf waardoor ik emotioneel ook fit blijf. Ik zit niet meer ‘gevangen in mijn gedachten’ waar ik gespannen van raakte, maar anderen niet bij kwamen. En ik kies er vaker voor om  situaties te accepteren i.p.v. steeds mezelf aan te sporen te proberen iets te verbeteren. Ik oefen minder controle uit en heb meer oog en waardering gekregen voor processen.
Dit geeft veel meer tevredenheid en voldoening. En het beklemt mijzelf en anderen minder.

Het was fijn om de gesprekken bij Jan in de praktijk en buiten in de natuur te voeren. Ook een coachingsgesprek via Zoom was goed.
Jan luistert met aandacht, stelt op het goede moment de juiste vragen waardoor ik tot nieuwe inzichten kon komen. Er is ontspanning en openheid in de gesprekken die een dialoog zijn. Ik kreeg ruimte om te vertellen, maar ook om te luisteren. Jan vraagt diep(er) uit en stelt kritische vragen waardoor ik mijzelf echt recht in de spiegel moest aankijken.”

Opmerkingen (0)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.