Over coaching

Over Levenscoaching

We leven in een veranderende wereld; een wereld waarin veranderingen met een enorme snelheid plaatsvinden, die onvoorspelbaar is, ingewikkeld (alles is immers tegenwoordig met elkaar verbonden) en dubbelzinnig (de werkelijkheid is vaak onduidelijk en vaag). Niet iedereen kan daar even gemakkelijk in mee. Coaching is één van de manieren om jou te ondersteunen in je persoonlijke groei.
Daardoor is Coaching niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het wordt gezien als essentieel voor je ontwikkeling, het bereiken van persoonlijke doelen of leren omgaan met concrete uitdagingen.

Niet voor watjes!

Hiermee is ook het beeld “Als je coaching nodig hebt is er iets mis met je, en als er iets met je mis is word je gecoacht” verleden tijd. want: coaching is zeker niet iets voor watjes! 
Integendeel, je zoekt een coach omdat je dingen anders wilt. Je wilt veranderen of een belangrijk doel bereiken. Zo heeft iedereen een geheel eigen reden om op zoek te gaan naar een coach. 
 
Coaching is voor diegenen die zich willen ontwikkelen, die doelen willen bereiken. Het vraagt dat je lef hebt om naar jezelf te kijken en met wat je ziet aan de slag te gaan. 
Daarom ga ik uit van jouw kracht en kundigheid en niet van jouw zwakte, hulpeloosheid of afhankelijkheid. Jij hebt de diepe wens om het beste te geven en eruit te halen wat er in je zit. Wat ook jouw reden mag zijn, jij bent het uitgangspunt.
Voor mij is het heel belangrijk dat ik naar jou luister met
– Respect
– Openheid
– compassie
– Empathie
– Vastbeslotenheid om de waarheid te spreken

Bij mij is jouw verhaal veilig

Vertrouwelijkheid
Het kan best heftig zijn om dat wat je zo gewend bent te gaan veranderen. Het kan veel voldoening geven en energie, maar op hetzelfde moment kan het spannend of zelfs riskant aanvoelen.
Als jij de stap zet om te veranderen, moet je ook het risico kunnen nemen om in alle openheid met je coach te praten. Die openheid is heel belangrijk omdat je daarmee de weg baant voor nieuwe ontdekkingen die je nodig hebt om in actie te komen. Als onze gesprekken niet in vertrouwelijkheid plaatsvinden zult je niet ten volle kunnen profiteren van de coaching.
 
Vertrouwen
Bij mij hoef jij je niet te bewijzen. Doordat je in overtuiging kiest voor een coachingtraject is het voor mij duidelijk dat ik in jou kan geloven. Ik sta aan jouw kant. Ik respecteer jouw zienswijze maar ben ook eerlijk en direct. Ik geloof dat jij de capaciteiten hebt om zaken anders aan te pakken. Mijn taak is om jou te helpen die te ontdekken.
 
Jezelf kunnen zijn
Als jij bij mij niet de moed kunt vinden om de waarheid te zeggen gaat er iets niet goed. Bij mij hoef jij je geen zorgen te maken over ‘Wat ik er wel niet van zal vinden.’ Dat weerhoudt jou ervan om eerlijk te vertellen wat je gedaan hebt en wat niet.
Ik verwacht dat jij de waarheid vertelt omdat alleen de waarheid kan leiden tot ontdekken, nieuwe inzichten en leren.
 
Openheid en ruimheid
Bij coaching is het belangrijk dat jij kunt experimenteren, fantaseren en kunt bepalen wat je gaat doen. Zeg maar een plek waar je met open ogen mag dromen. Je mag boos zijn en verdrietig, balen van jouw aangedaan onrecht. Je mag jouw weg lopen waarbij mislukkingen leermomenten worden.
Want: uiteindelijk gaat het er om wat jij creëert en niet om wat ik als coach presteer.

Hoe gaat coaching door mij in z'n werk?

Nadat je een vrijblijvend Groeigesprek hebt aangevraagd (klik hier voor meer informatie), prikken we een tijdstip om kennis te maken. Voorafgaand aan dit gesprek mail ik je een intake formulier met het verzoek dat voor ons gesprek aan mij terug te mailen. 

Je gaat namelijk niet zomaar met een coach in zee. Daarom is dit Groeigesprek gratis.

We trekken ruim een uur voor dit gesprek uit om elkaar wat te leren kennen; je coachvraag/vragen te verkennen en om te kijken of de (belangrijke) wederzijdse klik er is. 

Als die klik er is en we willen beiden doorgaan, spreken we in overleg een gespreksfrequentie af. Die is meestal 1 x per 2 á 3 weken, dat geeft jouw de ruimte en tijd om uit te proberen en te leren.

We gaan aan de slag en evalueren op gezette tijdstippen. Zo houden we samen in de gaten of we nog steeds op weg naar jouw doel zijn.

Het is goed om van te voren af te spreken hoeveel gesprekken we nodig denken te hebben; de meeste mensen hebben 5 tot 8 gesprekken nodig om hun doelen te bereiken.

Houd er rekening mee dat je huiswerkopdrachten en oefeningen zult meekrijgen.

Wil jij je werkgever enthousiast maken? Vraag via email de folder ‘Coaching zet uw medewerkers in hun kracht’ aan.

Bij het aanvragen van de folder ga je akkoord met het veilig opslaan en verwerken van jouw gegevens