Enkele blog

Boomfeestdag

Vandaag is het de Nationale Boomfeestdag.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.
 
‘Ieder kind een boom!’
 
Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.
 
De kinderen leren goed te zorgen voor hun ‘eigen’ zelf aangeplante boom. Dat is mooi; dat geeft op meerdere manieren leven!
De kleine boompjes kunnen zo uitgroeien tot grote bomen.
 
Voor ons mensen geldt hetzelfde: als we met aandacht en zorg voor onszelf zorgen, kunnen ook wij groeien tot een goed gewortelde boom die volop kan bloeien!
 
Coaching kan je helpen om dat te doen: je eigen boom te bemesten; hier en daar te snoeien; wat te ondersteunen als het zwaar weer is; je eigen plek te vinden aan voldoende water.
Op die manier kom je, door groei, tot bloei!
 
PS Wist je trouwens dat hoge bomen veel wind (kunnen) vangen omdat ze goed geworteld zijn?

Opmerkingen (0)